Date, Dinner & a show

Jeg er temmelig sikkert ikke den eneste, som kan huske jul, hvor det var tradition for enten af se “My Fair Lady” eller “Sound of Music” i juledagene på TV. Dengang blev de sendt i rotation, hvert andet år. Måske sidstnævnte stadig sendes i juledagene, men førstnævnte har jeg ikke set noget til i mange år.

Sound of Music er en af dem, som de fleste generationer kan tale med om, og hvor man mange af sangene er genkendelige, da de jo alt andet lige er gået hen og blevet ikoniske. I fredags tog jeg den ene af mine tre bedste veninder under armen, for at se Sound of Music på scenen i Aalborg Teater.

Veninden er næsten lige fyldt 50, og billetten og mit selskab var min gave til hende. Så ser vi bort fra, at det viser sig at hun har set den. Det er jo ligeså meget det, at vi oplever den sammen der er vigtigt den her aften. Vi smuttede inden om Café Spiret inden teaterstart, hvor vi lige skulle fylde maverne

Med mad på bordet kommer snak i racerfart. Så meget, at tiden næsten løb fra os, til trods for at der var booket bord tidlig nok til, at der burde være tid til begge dele. Men vi kom ikke til at vente længe på scenestart, da vi fløj ind ad teaterdøren.

Forestillingen var i sin handling, og med sine sange, letgenkendelig. Jeg har ikke imod, at der nyfortolkes i egen stil sålænge essensen bibeholdes – det gjorde den for størstedelen. Dog er der – i min ydmyge mening – et par fyldkarakterer som der er fin plads til, men som er alt for karikerede, og falder helt uden for kategori. Dem kunne jeg godt have været foruden, eller i det mindste have ført dem ind i forestillingen så de passede til resten. Men med en forestilling som varede små 3 timer, lærte jeg at se næsten bort fra dem, eller i det mindste vælge min irritation over dem fra mens jeg var i det.

Alt i alt, så var det oplevelsen med veninden som talte højest, og vi havde en dejlig aften hvor vi var godt underholdt af både mad, teater og ikke mindst hinandens selskab.

Kan den anbefales? Joooow – det kan den vel. Jeg synes ikke, hverken tid eller penge er spildte, og stemmerne på hovedkaraktererne er der bestemt ikke noget i vejen med. Kunne det være bedre? Joooow – det kunne det nok godt. Forestillingen kører lidt endnu, og er du glad for god musical sang, og denne musical i sær, så kan du sagtens smutte ind at se den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.