Blomkålsgratin (LCHF)

LCHF står for Low Carbs High Fat. LCHF handler om ikke at være fedtforskrækket, men få det rette fedt i rette mængder, og så undgå at skovle ind af de kulhydrater som sætter sig til ubrugelig fedt på og i kroppen. 

Så vidt mulig forsøger jeg samtidig også, at bruge økologiske varer i det omfang jeg kan og vil. Men det er ikke et krav; det er et valg 

  • 10 gr. smør
  • 1 blomkål
  • 2 løg
  • En håndfuld persille
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 50 gr. revet ost 
  • 2,5 dl fløde
  • 2 æg
  • 2 spsk. flødeost
  • 2 dl rasp
  • En forvarmet ovn på 150 grader

Skær blomkål i små buketter, og hak de 2 løg. Distribuer begge dele i et smurt ildfast fad (det er her de 10 gr. smør skal bruges). Hak persillen, og smid det med oveni, og fordel osten over hele fadet. Kværn salt og peber henover. 

Pisk fløden, æg og flødeost sammen, og fordel massen i fadet, og drys raspen henover for at få den sprøde skorpe. Smid det ind i ovnen i ca. 40 minutter, og synes du at skorpen undervejs bliver lidt for mørk, så dæk af med sølvpapir. 

Kan servers alene eller med salat, kød eller andet efter eget valg.