Julelys i Hamburg

For en uge siden pakkede den bedste halvdel og jeg Sally the Skoda, tastede Hamborg ind på GPS´en, og satte kursen mod vaskeægte tysk julemarked og storbyoplevelser.
Hotellet var valgt ud fra afstand til S-bahn, så vi med stor fordel kunne parkere Sally og undgå trafikkaos og rundforvirring. Det var en aldeles fornuftig beslutning, og selv om vi fik gået ualmindelig mange kilometer på ømme fødder, så kunne vi konstatere under vores ophold, at tog og gåben langt er at foretrække frem for bilen. Hamborg er kendt for sine julemarkeder. Vi var igennem en masse af dem, og kødranden af mennesker er noget man lige skal trække vejret over, og så bare go with the flow, frem for at blive irriteret over alle de fremmede skuldre man kommer til at berøre. Gennem hele Hamborg støder man på små som store pladser, som er sat op som små julemarkeder. Størstedelen af de boder der var på pladserne tilbød en eller anden form for spise eller drikke, hvor Glühwein var den ubestridte hersker. Man har lidt på fornemmelsen, at tyskerne render rundt i en lykkelig gløgg-rus hele december måned.

Visse boder bød på en langt større variation af mandler og nødder end vi er vant til, og en enkelt bod i Reperbahn, tilbød chokolade i utraditionelle former. Men på pladserne, og gennem alle stræder og butikker, var der også lys i massevis. Et meget betagende lysfest, hvoraf noget af det kan opleves lidt mere af i albummet Julelys i Hamborg. Rigtig meget af det var virkelig smukt, og andre ting, var så kikset at det var skægt. Men lysende alene gør at man ikke kan undgå at mærke den juletid vi er i.

Vi var heldige med vejret. Mens der var storm, rusk og regn hjemme i Danmark, vandrede vi rundt i mildt decembervejr, hvor hverken blæst eller regn var en gene. Vi fik gået stræder og gader tynde, vi fik holdt i hånd på de korte strækninger det kunne lade sig gøre at gå side om side, vi fik oset, vi fik købt, vi fik hygget, vi fik spist, vi fik drukket, vi fik slappet af og vi fik set.

Da julemarkederne og julelyset gør sig bedst efter mørkets frembrud, havde vi planlagt en tur til Miniatur Wunderland. Drengene og den bedste halvdel havde været her et par år forinden, og kom hjem og fortalte begejstret om det. Så nu vi var i Hamborg, så ville jeg rigtig gerne også opleve det, og da den bedste halvdel ikke var skuffet over første besøg, var han helt frisk på et genbesøg.

Vi brugte i omegnen af fem timer i bygningen med verdens største modeltogbane udstilling. Den er så fint indrettet, at den har sin helt egen døgnrytme. I jævne intervaller dæmpes lyset i hele bygningen så publikum også kunne få fuld udbytte af de mange lys der også er en del af udstillingen . Det er så fantastisk for både barn og voksen. Det er en vidunderverden af scenarier fra hele verdenen og mange begivenheder som er bygget op af – kan jeg kun gå ud fra – nogen entusiastiske modelbyggere med en god portion lun humor. Det er så detaljeret at det kan tage pusten fra dig, og så detaljeret at den røver tiden uden du ligger mærke til det. Du bliver totalt grebet af det, og forsøger at se samtlige detaljer – hvilket er fuldstændig umuligt. Men kigger man bare en lille smule godt efter, så opdager man rigtig fine morsomme detaljer, blandet ind i de storslående udstillinger.

Der var så meget at blive begejstre over, at mit kamera løb tør for batteri undervejs, og så måtte jeg ty til mobilkamera resten af vejen, da klaphatten her havde taget det ekstra-batteri med, som hun ikke havde fået opladet! Men der er mange flere billeder at se fra stedet her. Eller endnu bedre – tag selv derned og se det. Jeg kan varmt varmt anbefale det.

Vi fik fuldt ud udnyttet fredag aften og hele lørdagen i Hamborg. Det var en dejlig tur, og vi kom trætte men glade hjem til Danmark igen. Det var en tiltrængt weekend for to. Den ene ud af to weekender, hvor der for mit vedkommende siden starten af oktober, ikke har været andre ting i kalenderen. En ud af to weekender siden starten af oktober, hvor jeg ikke skulle tænke på andre end mig og den bedste halvdel. Nu er der benzin i tanken til at klare de sidste weekender af året, som også er fyldt op. Om endnu en uge er der sidste arbejdsdag anno 2015, og om under to uger, skal jeg danse om juletræ med 13 andre dejlige mennesker. I år er og bliver en god jul.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.