Myren Anton

Hvis nogen af Jer en dag har problemer med at finde på en leg med Jeres børn, så har jeg et forslag til Jer. Jeg kan garantere, at det er en leg som i allerhøjeste grad får både børn og voksne til at grine rigtig højt. Det er en leg som min far opfandt, og den var så stort et hit, at når han besluttede sig for den skulle leges, så tiltrak den op til flere gange hele gadens børn som ville være med.

Far havde firmabil. En grøn ladevogn. Nogen få gange om året, var vi heldige nok til at fange ham når han svingede ind på vejen efter arbejde. Når vi gjorde det, så fik vi ham stoppet, og så hoppede vi ind på det lange forsæde, og så skulle vi lege Myren Anton.

Anton var en myre som var hurtig på benene. Han elskede kapløb, og så snart vi sad i bilen dukkede han op til start. Så kørte vi ellers om kap med Myren Anton. Både forlæns og baglæns. Nogen gange formåede vi at overhale ham, men det var sikkert og vist at så snart vi kom foran, så speedede Anton sin fart op og overhalede os. Min far trykkede godt på speederen, mens han livligt kommenterede og lod os vide, hvordan vi lå i feltet i forhold til Anton. Vi var aldrig i tvivl om, når Anton overhalede os – og det gjorde han hver gang til min fars store ærgelse.

Vi havde ondt i maven af at grine, når vi legede Myren Anton, og jeg ved præcis, hvordan Anton han så ud. Ikke helt som ovenfor, for anton havde også nogen gule streger og kondisko! Frem og tilbage kørte vi i fuld blæs på den lille villavej, og det var allerskæggest, når far blev nødt til at bremse op, skifte hurtigt til enten for- eller baggear for at forsøge at indhente Anton igen. Nogen gange var det bare min bror og jeg som var med, andre gange sad vi op til fire små unger i firmabilen.

Så hvis du en dag ikke ved, hvad du skal lege med dit barn, så smid ungen ind i din bil, kald på Anton og invitér ham til kapløb. Vi vandt aldrig over ham, men det er efterhånden små 35 år siden han sidst var til kapløb, så der skulle være gode chancer for, at han er så meget ude af form, at I kan slå ham.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.