Vi er ved at være der…

Der var et godt lag is på forruden i morges, da jeg skulle på arbejde. Nattefrosten har åbenbart ikke helt sluppet sit tag. Men jeg tror og håber på, at den snart slipper helt. Vi er nemlig ved at være der, hvor de grønne fingre skal til at i gang igen.

Jeg er tyvstartet lidt. I vindueskarmen står der tomatplanter og forspirer. Jeg har nemlig overtaget/købt (men har faktisk ikke afregnet endnu – er det så egentlig inddirekte tyveri?) et drivhus, som jeg i år skal prøve de første kræfter med. Glassene mangler at blive sat i, og jeg håber på, at jeg kan få det meste af den opgave overstået i weekenden, så jeg i denne sæson kan gøre mig de første forsøg med drivhusdyrkning, hvor de spirende tomater skal bo når både drivhus og vejr er klar til det.

Jeg er også tyvstartet på en anden front. Jeg har i dag bestilt en masse dejlige frø – både grøntsager til køkkenhaven og krydderurter – i frøbutikken. De ankommer allerede i morgen, og nogen af krydderurterne skal prøve noget andet i år. De skal plantes i et vældigt dekorativt arrangement, som jeg er ved at gøre klar.

Lerkrukkerne er nu færdigmalet og står og tørrer. De er ikke helt færdige endnu. Men det bliver de inden weekenden er ovre, hvorefter de skal sættes sammen på en smart måde, synes jeg da selv. Heri skal nogen af mine krydreurter sås.

Jeg glæder mig til at kommer rigtigt igang med det hele, men hygger mig ligeså meget med at planlægge og tage de første spæde skridt ind i foråret og mod sommeren. Jeg er stadig i lære i forhold til det her havedyrkning, men jeg har nu tre sæsoner bag mig, hvor jeg har lært noget hvert år. Så jeg tror nogen af tingene bliver noget mere vellykket i år, og vidreudviklet. Men jeg glæder mig også til at se om den lærdom kan hjælpe mig på vej med nye udfordringer, som jeg nu godt tør i gang med.

Det er de to dejligste årstider vi går i møde – er du også ved at gøre dig klar til at møde dem, og i så fald hvad er du ved at gøre dig klar til?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.